Günümüzde takviye edici gıdalar konusunda oldukça fazla bilgi kirliliği bulunuyor. Gıda takviyeleri konusunda doğru bilgiye ulaşmada rehber ve başucu kitabı olan; Dr. Mustafa Kalkan tarafından kaleme alınan “Akılcı ve Bilimsel Takviye Rehberi”, Nemesis Kitap tarafından yayınlanmış ve 14. Baskıya ulaşmıştı. Serininin 2. Kitabı “Beyinden Bağırsağa” da kitabevlerinde yerini aldı ve kısa sürede 2. Baskıyı yaptı!
“Sindirmek veya sindirememek, işte bütün mesele bu!” mottosuyla başlayan kitap, bağırsak sağlığı, beslenme ve sindirim temelinde başlayan, insülin direnci ve diyabete giden yolculuğun beyin sağlığına olan etkileri nelerdir ve bu doğrultuda takviyeler neden ve nasıl kullanılır? sorularına cevap veriyor.
Mide ve bağırsak problemleri
İlk kitapta, takviyeleri temel olarak her zaman hayatımızda olması gerekenler, düzey takibine göre kullanılması gerekenler ve vücuttaki bir sorunla ilişkili olarak amaca göre hayata dahil edilmesi gerekenler şeklinde üç gruba ayırarak “akılcı ve bilimsel kullanım metodolojisi” şeklinde anlatan Dr. Mustafa Kalkan, bu kitapta üçüncü grubu detaylandırarak günümüzde en yaygın karşılaışan mide ve bağırsak problemleri olan SİBO, gaz, reflü, geçirgen bağırsak, şişkinlik gibi sorunlar yanında, bağırsağın ayrılmaz bir parçası olan beyinle ilgili beyin sisi, dikkat eksikliği, unutkanlık gibi durumlarda kullanılabilecek takviyeler ve bunların doğru kullanımını anlatıyor.
Nemesis Yayınevi tarafından yayınlanan “Beyinden Bağırsağa (Akılcı ve Bilimsel Takviye Rehberi-2)” kitabını tüm kitabevlerinden ve online platformlardan temin edebilirsiniz.