2012 yılından bu yana insanlara daha sağlıklı ve daha doğal bir yaşam sağlamak amacıyla yola çıkan Kampotu İlaç; ilaç ve gıda altında pek çok farklı ürün grubu bulunan Kampotu İlaç’ın bünyesinde vitamin, mineral içeren Voonka Vitamins, kolajen markası Voonka Collagen, çocuklar için multivitaminden probiyotiğe pek çok ürünün olduğu Voonka Kids, özel ürün grubu Voonka Next ve Doctor Mito’nun yanı sıra doğal ürünlerin ağırlıklı olduğu Herbasist markaları var. Kampotu İlaç doğadan aldığı ilhamla tüketicileri için yarattığı besin takviyelerini ihtiyacı olanlarla buluştururken; üretim aşamasından ambalajlama aşamasına kadar her biri hikayesiyle fark yaratan kadın girişimcilere destek oluyor.
KAMPOTU İLAÇ, KADIN GİRİŞİMLERİNİ DESTEKLİYOR!
Proje kapsamında girişimci kadınların ürettikleri hammaddeleri ve ambalajları kullanan Kampotu İlaç; Gamze Kara Mağden sayesinde atık tendonlardan üretilen ‘’Atelocollagen’’, Şükrüye Özbilen sayesinde atık yumurta kabuklarından elde edilen “Kalsiyum’’, Duygu Yılmaz sayesinde zeytin çekirdeklerinden geri dönüştürülen “Ambalaj’’ ile tüketicilerine kadın destekli ürünler sunuyor. Elif Türker’in ‘’Suyum Mataramda Çevre Hareketi’’ ne katılarak pandemi sürecinde artan su ambalaj atığını hijyenik bir şekilde en aza indiriyor. Hem girişimci kadınlarımızı desteklediklerini hem de sürdürülebilir bir dünya amacımıza odaklandıklarını belirten Kampotu İlaç Genel Müdürü Beril Koparal Ergün: “Kampotu İlaç ve Gıda olarak “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”nden kendimiz için özellikle belirlediklerimiz arasında “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” var ve şirketimizde çalışan kadın sayısını %50’ye getirmek için uğraşıyoruz. Diğer taraftan iş birliği yaptığımız kadın işletmelerini de artırıyoruz ve özellikle kadın girişimlerini destekliyoruz. Ürünlerimizde kadın girişimi olan hammaddeleri ve pazarlama aktivitelerimizde kadın emeği ürünleri kullanıyoruz. Diğer taraftan tüm politikalarımız adil olmak üzerine kurgulanmış durumda ve şunu söylemek isterim ki “Kadınlara Pozitif Ayrımcılık” yapıyoruz. Bir bölümde erkek çalışan sayısı artınca hemen konuyu değerlendiriyoruz. Sağlık sektörü kadınlara en fazla fırsat yaratılan sektördür. Ancak tabii ki bu sektörde yapılanlar dahi henüz yeterli değil. Kadın istihdamının pek çok sorunu var. Bunların başında maaş ve fırsat eşitsizliği geliyor. Cam tavan yaşayan kadınların sayısı da hiç az değil. Bununla birlikte güzel girişimler artıyor. Çalışma hayatına atılan kadınlara hayallerinden ve hedeflerinden vazgeçmemelerini öneririm. Ulaşmak istedikleri noktaya etik ve kararlı bir çalışmaya mutlaka ulaşacaklardır. Yeter ki istesinler ve olumlu olsunlar. Çok kolay değil biliyorum ancak sonunda hedeflerine ulaştıklarında çok mutlu olacaklar.”

Sürdürülebilir Hammadde:
Atelocollagen / Gamze Kara Mağden
2017 yılından beri atıkların geri dönüşümü ve sürdürülebilir üretim teknolojileri üzerine çalışmalar yürüten BUGAMED, yerli üretim gerçekleştiren Kampotu İlaç çatısı altındaki Voonka Collagen ile atelocollagenden üretilen Biocosmetics serisi üretiyor ve atıkların geri dönüşümü ve sürdürülebilir üretim teknolojileri üzerine çalışmalara destek oluyoruz.
Sürdürülebilir Hammadde:
Kalsiyum / Şükrüye Özbilen
Bandırma’da bulunan üretim tesisinde likit yumurta fabrikalarından çıkan yumurta kabuklarından biyolojik yararlığı yüksek değerli doğal protein ve kalsiyum hammaddesi üretmektedir. Kampotu İlaç ile kadın girişimciler olarak yumurta kabuklarından biyolojik yararlığı yüksek değerli kalsiyum hammaddesi üretiyor ve ürünlerin içerisinde yer veriyoruz.
Sürdürülebilir Ambalaj:
Zeytin Çekirdeği / Duygu Yılmaz Zeytin çekirdeği atıklarından Dünya’da ilk olan yeni bir biyopolimer üretimi gerçekleştirmektedir. Kampotu İlaç ile kadın girişimciler olarak ortak çalışmalara başlayarak Biolive hammaddesinden sürdürülebilir ambalaj ürünlerin çalışmalarına başlandı.
Sürdürülebilir Su Tüketimi:
Suyum Mataramda / Elif Türker
Kampotu İlaç, şirket içerisinde çalışan herkesin kişisel matarası ile suyuna erişebildiği bir çalışma başlatarak projemize ve sürdürülebilir dünyaya destek oluyor.