Türkiye’nin köklü ilaç firmalarından biri olan Merkez Laboratuarı İlaç San ve Tic. A.Ş., gıda takviyesi alanında fason üretime başladı. Merkez İlaç, 91 yıllık ilaç üretimi ve kalite anlayışını Takviye Edici Gıda üretiminde de öncülük etmeyi hedefliyor.
1934 yılında kurularak günümüze kadar uzanan başarılı bir geçmişe sahip Merkez İlaç, bugün, Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mehmet Şapcı liderliğinde ve Genel Müdür olarak görev yapan Seda Ekşi Aşıcıoğlu yönetiminde faaliyetlerini sürdürmekte.
Merkez İlaç, beşeri tıbbi ürünlerde tablet, kapsül, çözelti, burun spreyi, şurup, krem, jel, merhem, toz dolum, şase dolum gibi geniş bir ürün yelpazesini üretiyor. Üretimlerini 7.000 metrekare kapalı alanda T.C. Sağlık Bakanlığı’nın denetimi ve kontrolünde, GMP (İyi İmalat Uygulamaları) standartlarına sahip ilaç fabrikasında yapan firma 2025 yılında yeni yatırımı ile gıda takviyesi üretimine de adım attı. Firma, bu alanda da fason üretim hizmeti verecek. Gıda takviyesi üretim alanında; şurup, şase dolum, tablet ve kapsül üretimi yapmaktadır. Merkez İlaç, gıda takviyesi sektöründe de iddialı bir konuma gelmeyi hedefliyor.
Merkez Laboratuarı İlaç San. ve Tic. A.Ş firması, her türlü fason üretim taleplerinde stratejik çözüm ortağı olmaya hazır durumdadır.