Alerji ile Yaşam Derneği ve Bioderma markasının desteğiyle hayata geçirilen Atopi Okulu Projesi’nde, atopik dermatit hastalığının doğası ve tedavisi hakkında uzman görüşleri ve tecrübeli ailelerin deneyimleri konu alınıyor.
‘Atopi Okulu’, alerji problemi yaşayan kişilerin hayat kalitesini artıracak projeler geliştirerek yüzlerce aileye ulaşan Alerji ile Yaşam Derneği ile biyoloji ve dermatolojiden güç alan dermokozmetik markası Bioderma’nın desteğiyle hayata geçirilen bir sosyal sorumluluk projesidir.
Yoğun şiddetli kuruluk olarak bilinen atopik dermatiti odağına alan Atopi Okulu, toplumu bilinçlendirmek amacıyla atopik dermatit olan kişilerle bir araya geliyor ve rahatsızlık hakkında bilgi vererek sosyal sorumluluk faaliyetlerini sürdürüyor. İlk seminerini Ankara’da gerçekleştiren Atopi Okulu, il il gezmeye ve daha fazla kişiye ulaşarak bilinç yaratmaya devam ediyor.
Son yıllarda gittikçe artış gösteren atopik dermatit, hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerin ve ailelerinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Atopi Okulu sayesinde bu kişiler, rahatsızlığın doğası ve yaşanan sorunların giderilmesine destek olmak amacıyla uzman görüşlerine ve tecrübeli ailelerin deneyimlerine kolaylıkla ulaşabiliyor ve yaşam kalitesini artıracak destekleyici bilgiler edinebiliyor.
Atopi Okulu projesi kapsamında düzenlenen seminerlerin yanı sıra, daha fazla kişiye ulaşmak ve bu rahatsızlık hakkında daha fazla bilinirlik yaratmak amacıyla Atopi Okulu web sitesi hayata geçirildi. Web sitesinin yanı sıra sosyal medya hesapları aracılığıyla aktif bir iletişim kurularak rahatsızlık yaşayan kişiler bilgilendiriliyor.
Atopik Dermatit hakkında…
Atopik dermatit, yoğun cilt kuruluğu, kaşıntı ve kızarıklık gibi semptomlarla kendini gösteren kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Zaman zaman ciltte enflamasyon şeklinde kendini gösterir. Tehlikeli ve bulaşıcı bir rahatsızlık olmamakla birlikte, özellikle ataklarının yaşandığı alevlenme dönemlerinde çok ciddi kaşıntıya ve uyku bozukluklarına yol açmakta; bu nedenle hem çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilemekte hem de tüm ailenin yaşam kalitesini düşürmektedir. Atopik dermatit, genellikle genetik yatkınlık ile ilişkilendirilir. Çoğunlukla çok küçük yaşta ortaya çıkar, zaman içerisinde semptomlar azalır ve hatta pek çoğunda yetişkinliğe kadar tamamen ortadan kaybolur.
Atopik dermatit, hem genetik hem de bağışıklık sistemi kaynaklıdır. Çok kuru, hassas ve tahriş olmuş cilt, artık bariyer fonksiyonunu yerine getiremez; bu da cildi zararlı bakterilere ve alerjik reaksiyona sebep dış etkenlere karşı açık hale gelir.
Özellikle cilde uygulanan kimyasal ürünler, hava değişimi, aşırı sıcak hava, terleme vs. gibi faktörler dönem dönem hastalığın alevlenmesine sebep olabilir. Bu dönemde belirtiler oldukça şiddetlidir ve atak ya da alevlenme dönemi olarak adlandırılır, bir döngü halinde kendini tekrarlar.
Hayata geçirilen Atopi Okulu kapsamında; atopik dermatitin doğası ve yaşanan sorunların giderilmesine yönelik yardımcı bilgiler sağlanması amacıyla uzman görüşlerine ve benzer tecrübeleri yaşamış ailelerin deneyimlerine www.atopiokulu.com sitesinden kolaylıkla ulaşabilir, yaşam kalitenizi artıracak destekleyici bilgiler elde edebilirsiniz.